Ajatus vaeltamaan.fi -sivustosta lähti halusta innostaa ihmisiä aloittamaan retkeily ja vaellus, haasteista ja esteistä huolimatta.

Tavoitteena on tarjota helposti omaksuttavaa tietoa ja ideoita vaelluksen aloitukseen. Kokeneiden vaeltajien mielestä jokin asia voi tuntua itsestäänselvyydeltä, kun taas ensikertalaiselle sama asia voi olla kriittisen tärkeä tietoa kuulla.

Vaellus – mitä se tarkoittaa?

Vaellus tarkoittanee montaa asiaa. Jollekkin vaellus on viikon mittainen pitkä retki Lappiin, kun se toiselle voi tarkoittaa päivävaellusta lähikohteeseen.

Sana “vaeltaa” voidaan määritellä muun muassa näin:

“kulkea jalan (kiireettä), matkata, taivaltaa; kulkea paikasta paikkaan, kierrellä, vaellella; olla vaellusretkellä.”

(Lähde: Kotimaisten kielten keskus & Kielikone Oy, 2020.)

Haluammekin kannustaa sinua retkeilyn ja vaelluksen pariin, vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisuutta lähteä viikon mittaisella retkelle kansallispuistoon.

Sivuston perustajasta

Sivuston on perustanut Pohjois-Pohjanmaalla majaileva metsänkävijä Helena. Nuoruusvuosina kaikki vapaa-aika ja rahat menivät ulkomailla matkusteluun. Sittemmin aika on kulunut pääsääntöisesti Suomen luontokohteita kolutessa. Ja nähtäväähän riittää koko loppuelämäksi! Lempimetsät löytyvät Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Lapin maisemista on myös löytynyt tärkeitä paikkoja, kuten Inarin Kaamasesta.

“Halusin perustaa sivuston, joka voisi toimia ponnahduslautana tuleville vaeltajille. Omasta kokemuksestani tiedän, että aloittaminen voi olla haastavaa. Syitä voi olla lukuisia. Omat syyni vaelluksen välttelylle kiinnostuksesta huolimatta olivat pelko kunnon pettämisestä, sekä seuran puute. Nykyään kulkuani hidastaa viheliäs terveyshaaste, mutta onneksi retkeilystä ei ole kokonaan täytynyt luopua. Tavoitteeni onkin kannustaa juuri sinua, joka mietit että “onkohan minusta vaeltamaan?”.

Oma innostukseni luonnossa oleiluun tulee lapsuuden kodistani, mummolasta Kainuusta sekä kaikilta niiltä ihanilta ihmisiltä, joiden kanssa olen saanut viettää unohtumattomia ja opettavaisia hetkiä luonnossa retkeillen.”

Yhteystiedot

Sähköposti: info@vaeltamaan.fi