Mistä kaikki sai alkunsa?

Ajatus vaeltamaan.fi -sivustosta lähti halusta innostaa ihmisiä aloittamaan retkeily ja vaellus, haasteista ja esteistä huolimatta.

Tavoitteena on tarjota helposti omaksuttavaa tietoa ja ideoita vaelluksen aloitukseen. Kokeneiden vaeltajien mielestä jokin asia voi tuntua itsestäänselvyydeltä, kun taas ensikertalaiselle sama asia voi olla kriittisen tärkeä tietoa kuulla.

Vaellus – mitä se tarkoittaa?

Vaellus tarkoittanee montaa asiaa. Jollekkin vaellus on viikon mittainen pitkä retki Lappiin, kun se toiselle voi tarkoittaa päivävaellusta lähikohteeseen.

Sana “vaeltaa” voidaan määritellä muun muassa näin:

“kulkea jalan (kiireettä), matkata, taivaltaa; kulkea paikasta paikkaan, kierrellä, vaellella; olla vaellusretkellä.”

(Lähde: Kotimaisten kielten keskus & Kielikone Oy, 2020.)

Haluammekin kannustaa sinua retkeilyn ja vaelluksen pariin, vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisuutta lähteä viikon mittaisella retkelle kansallispuistoon. Vaelluksella etenet juuri sinulle sopivalla tahdilla, juuri sopivan pitkän matkan ja majoitut juuri sinulle sopivalla tavalla.

Sivuston perustajasta

“Halusin perustaa sivuston, joka voisi toimia ponnahduslautana tuleville vaeltajille. Omasta kokemuksestani tiedän, että aloittaminen voi olla haastavaa. Syitä voi olla lukuisia! Omat syyni vaelluksen välttelylle kiinnostuksesta huolimatta olivat pelko kunnon ja polven pettämisestä, sekä seuran puute. Nykyään kulkuani hidastaa uusi viheliäs terveyshaaste, mutta onneksi vaelluksesta ja retkeilystä ei ole kokonaan täytynyt luopua. Tavoitteeni onkin kannustaa juuri sinua, joka mietit että “onkohan minusta vaeltamaan?”.

Oma innostukseni luonnossa oleiluun tulee lapsuuden kodistani, mummolasta Kainuusta sekä kaikilta niiltä ihanilta ihmisiltä, joiden kanssa olen saanut viettää unohtumattomia ja opettavaisia hetkiä luonnossa retkeillen. Kiitos kuuluu teille.”

Sivuston on perustanut Pohjois-Pohjanmaalla majaileva metsänkävijä Helena. Nuoruusvuosina kaikki vapaa-aika ja rahat menivät ulkomailla matkusteluun. Sittemmin aika on kulunut pääsääntöisesti Suomen luontokohteita kolutessa. Ja nähtäväähän riittää koko loppuelämäksi! Lempimetsät löytyvät Kainuusta ja Pirkanmaalta, ja tietysti Pohjois-Pohjanmaalta. Lapin maisemista on myös löytynyt tärkeitä paikkoja etenkin viime vuosina.

Yhteystiedot

Sähköposti: info@vaeltamaan.fi

%d bloggers like this: